Jose van Helden Specialismen blessurepreventie

Preventie oftewel met andere woorden; het voorkomen van blessures en het gezond houden van een gezond lichaam. Dit is een zeer belangrijke taak van mij. Onderzoek wijst uit dat 70% van de blessures die er zijn, voorkomen hadden kunnen worden. De meeste mensen komen ook pas naar een sportmasseur nadat er klachten zijn ontstaan. Indien er klachten zijn ontstaan dient voorkomen te worden dat deze klachten blijven bestaan en/of verergeren. Ik kijk daarom ook met u naar het systeem waarin de klachten zijn ontstaan en bespreek die met u, zodat u deze situatie kunt doorbreken. Blessures ontstaan doordat de belasting van het lichaam hoger is dan dat de belastbaarheid toelaat. De belasting dient op de belastbaarheid worden afgestemd, waardoor de belastbaarheid in de loop van de tijd weer verhoogd kan worden.

Door de topopleiding blessurepreventie ben ik gerechtigd om van veel blessures en klachten een diagnose stellen en vandaaruit een therapie en behandeling met u op te stellen en uit te voeren. De behandelingen bespreek ik met u. Om een aantal voorbeelden te noemen; behandeling bij kramp, shinsplint, tennis-golferselleboog, gracilissyndroom, tendopathie achillei, pijnlijke en gevoelige tensor fascia latae, hielspoor, runners knee en jumpers knee.

Door blessurepreventief gericht onderzoek te combineren met sport- en of ontspanningsmassage met bindweefselmassage, kinesiotaping, rekoefeningen en spierversterkende oefeningen zijn de behandelingen van hoge kwaliteit.